DSVM: NEPOVERENJE PREMA MANJINAMA

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2001.

10:37

Default images
Povodom najave da su pripremljene teze za republicki zakon o slobodama i pravima nacionalnih zajednica, Demokratska stranka vojvodjanskih Madjara pozdravila je sto je ''dominantno krilo srpske politicke elite¨ zapocelo resavanje otvorenih i neresenih pitanja manjinskih zajednica i da ce se uzeti u obzir evropska resenja - prenosi stav te stranke nedeljni ¨Madjar so¨. ¨Neprihvatljivo je medjutim, i to je znak nepoverenja nove srpske vlasti prema manjinama, da radna grupa, pre javne rasprave, svoje argumente zeli da podupre autoritetom medjunarodne zajednice – ocenjuje se nakon najave da ce teze buduceg ustavnog zakona biti uskoro predocene visokom komesaru OEBS za prava manjina Maksu van der Stulu. DSVM saopstava i da ocekuje da ce se i tokom javne rasprave pokazati da ako vlast ustavni zakon ne zeli da primeni i na Kosovo, da onda nema razloga za nepoverenje i da je u interesu svih gradjana Srbije ustanovljavanje takvih oblika autonomije koji ne zahtevaju teritorijalno razgranicenje, i koji raspolazu izvrsnim funkcijama, pa su zbog toga podobni za ocuvanje nacionalnog identiteta zajednica –javlja ¨Madjar so¨, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: