Živković: Vlada DSS-DS plus začin

Niš -- Bivši premijer Srbije i član Demokratske stranke Zoran Živković kaže da će jedina promena posle izbora biti učešće DS-a u vladi

Izvor: FoNet
Podeli

Prema rečima Živkovića, nijedna stranka koja učestvuje u izborima ne najavljuje nikakve promene, pa će posle 21. januara sve ostati isto. Demokratska stranka Srbije opredeliće se za koaliciju s DS-om, kaže Živković i dodaje da je to, iz nekih izvora koje ima, već dogovoreno.

"Bez obzira na rezultat na izborima, Vojislav Koštunica će biti predsednik Vlade, Boris Tadić će zauzvrat dobiti neka njemu važna ministarska mesta u toj Vladi i podršku na predsedničkim izborima", objasnio je on.

Živković je dodao da će Srpska radikalna stranka biti zadovoljna velikim brojem poslanika u parlamentu, da će i dalje biti velika stranka u opoziciji, bez ikakvih obaveza, i moći će mirno i zadovoljno da prati ono što se dešava u narednim godinama.

"Tu vladu u kojoj će biti DS i DSS začiniće neko, sigurno će to biti većina stranaka nacionalnih manjina i neko ko uspe da pređe cenzus, LDP ili G17 plus", kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.