Dačić: SPS jedini original

Predsednik Socijalističke partije Srbije pozvao birače da na izborima ne glasaju za kopije i falsifikate.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2007.

07:55

Default images

Na predizbornom skupu u Loznici, Ivica Dačić je sinoć kritikovao pojedine partije da kopiranjem ideja, parola i boja SPS-a u predizbornoj kampanji nastoje da pridobiju glasačko telo.

Dačić je Srpskoj radikalnoj stranci zamerio da govori o sistemu jednakih šansi za sve, Demokratskoj stranci Srbije da koristi parolu "Živela Srbija", Demokratskoj stranci da se predstavlja kao stranka levice, Socijaldemokratskoj partiji da zastupa interese penzionera, a Liberalno-demokratskoj partiji što je preuzela crvenu boju.

"Ali, oni glume do 21. januara, a mi govorimo ono što mislimo", rekao je Dačić i dodao da se SPS zalaže za slobodnu, ponosnu i socijalno pravednu Srbiju, sa osnovnim vrednostima slobode, jednakosti i socijalne pravde.

Zbog privatizacije više nezaposlenih

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je stanovništvo Srbije izloženo sve većem siromaštvu zbog privatizacije preduzeća i transformacije javnih službi.

Dačić je na centralnom skupu u Negotinu ocenio da socijalni programi "nisu obezbedili egzistenciju, kao ni mogućnost novog zapošljavanja", navodi se u saopštenju SPS-a.

Prema njegovim rečima takvoj društvenoj situaciji doprinela su zakonska rešenja usvojena u proteklih pet godina, zbog čega će SPS insistirati da država obezbedi uslove da građani "žive od svog rada i zarada koje bi im omogućile pristojan život".

"SPS će insistirati da se definišu prava građana u sistemu socijalne politike na osnovu kojih bi se jasnije definisale obaveze državnih organa od lokalne zajednice do nivoa Republike, na stvaranju uslova za socijalnu sigurnost građana", rekao je Dačić na skupu u Negotinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: