Djindjic, Draskovic i Kostunica o delovanju opozicije

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.1999.

19:37

Default images
Predsednik DS-a Zoran Djindjic izjavio je da nije iskljuceno da bi, u cilju postizanja politickih promena u zemlji, u narednom periodu moglo da dodje do priblizavanja stavova Saveza za promene i Srpskog pokreta obnove. "S obzirom da opozicija, kako pokazuju sva ispitivanja javnog mnenja, moze biti sigurna da ce dobiti fer izbore, ali zna da Milosevic nikada nece prihvatiti izborni poraz i konstituisanje parlamenta u kojem preovladjuje opozicija, mogli bi i izbori da budu pocetak zavrsnice", rekao je Djindjic za “Frankfuter alemajne cajtung”. Predsednik DS je naglasio da ne racuna sa brzim okoncanjem krize i priznao da "postoji rizik" da talas protesta u Srbiji ne donese zeljene rezultate. Predsednik SPO-a Vuk Draskovic rekao je u Pragu da je zajednicki cilj srpske opozicije da sa vlasti ode jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic. Taj cilj i neophodne glasove za ostvarivanje tog cilja mora svaka partija da izbori za sebe, rekao je Draskovic precizirajuci da SPO ostalim opozicionim strankama nudi zajednicku borbu za rezultate na izborima i borbu da rezim te rezultate prihvati". Lider SPO je odbacio mogucnost stvaranja predizbornih koalicija u Srbiji, napominjuci da su koalicije moguce, ali posle izbora. Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica izrazio je u ponedeljak uverenje da ce predstavnici opozicionih stranaka postici dogovor o zajednickim izbornim uslovima na okruglom stolu koji ce se odrzati 30. septembra. Kostunica je na konferenciji za novinare rekao da ce dogovor opozicije, ukoliko do njega dodje, biti jaca osnova za zajednicko delovanje od mnogih dosadasnjih neprogramskih koalicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: