MAKEDONIJA PRETI VOJNOM AKCIJOM PROTIV ALBANSKIH EKSTREMISTA

Izvor: B92

Subota, 03.03.2001.

09:30

Default images
Makedonski predsednik Boris Trajkovski zapretio je da ce Makedonija preduzeti vojnu akciju ukoliko UN ne zaustave naoruzane albanske ekstremiste sa Kosova koji, kako je upozorio svetsku organizaciju, nastavljaju da narusavaju jugoslovensko-makedonsku granicu i napadaju vojsku i civile u Makedoniji. "Ukoliko vi ne preduzmete hitne mere da ih zaustavite, bicu prinudjen da naredim armiji da preduzme vojnu akciju", kaze se u pismu predsednika Trajkovskog generalnom sekretaru UN Kofiju Ananu. Kako prenosi Tanjug, u pismu sefa makedonske drzave, koje je Anan predao Savetu bezbednosti UN, istice se da Makedonija bezuspesno pokusava da nadje mirno, politicko resenje, ali da vremena za cekanje vise nema, jer su albanski ekstremisti sve brojniji i brutalniji. Njihova aktivnost ugrozava ne samo stanovnistvo i suverenitet Makedonije, vec i stabilnost Balkana, upozorava Trajkovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: