"Mladić u Srbiji, ali ne u šumama"

Florans Artman je rekla da se Ratko Mladić nalazi u objektima vojne obaveštajne službe i da se može dovesti u Hag za 48 sati.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2006.

09:39

Default images

"Ratka Mladića nikada nisu ni pokušavali da uhapse. Kada se u srpsko javnosti govori o njegovom hapšenju, službe ga samo pozovu na čaj. Mladić se može dovesti u Hag za 48 sati. Ali za to ne postoji politička volja i državni organi ne rade ništa po tom pitanju", rekla je portparolka Tribunala Florans Artman za Blic.

"Mladić je u Srbiji! Sve naše informacije upućuju na to. I on se ne krije u šumi, već u objektima pod zaštitom dela vojne obaveštajne službe", dodala je Artmanova.

Prema njenim rečima, Haški tribunal traži naredbe i ukaze, zdravstveni karton koji prati zdravstveno stanje Mladića od 1995. godine. Artmanova je dodala da se Mladić lečio u mnogim mestima, pa i u Beogradu i da je to dokaz da ga je država krila.

"Srbiji nije dat nalog za dobrovoljnu predaju, već nalog za hapšenje. Pet begunaca je na teritoriji SCG, uključujući i Radovana Karadžića. Cela država je njihov talac, a službe kreiraju holivudski scenario traganja za Mladićem", rekla je ona povodom informacija o obnavljanju pregovora o predaji Mladića za pet miliona dolara.

Stojković: Pritisci na Srbiju

Reagujući na izjavu Florans Artman ministar pravde Zoran Stojković rekao je da takve tvrdnje predstavljaju "vid pritiska na našu zemlju". On kaže da Vlada Srbije nema nijedan validan dokaz o tome gde se nalazi Ratko Mladić. "Mi smo svesni obaveza prema Haškom sudu i znamo da ćemo morati taj posao da završimo ili da dokažemo da Ratko Mladić nije u Srbiji, ali, za sada, nemamo nijedan dokaz gde se on krije", objasnio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: