Advokati nezadovoljni optužnicom

Advokati optuženih na suđenju za "Ibarsku magistralu" nezadovoljni su optužnicom Okružnog javnog tužilaštva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2005.

14:43

Default images

Advokati navode da su nezadovoiljni preciziranom optužnicom i naveli da bi čitav postupak trebalo da bude ponovljen. Danas nije održan glavni pretres jer su advokati tražili konsultacije s klijentima pre nego što se oni izjasne o optužnici, preciziranoj 24. aprila.

Advokat bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića Goran Petronijević rekao je da je to sasvim nova optužnica i istakao da je kvalifikacija učinjenog dela nejasna. Advokati su ponovo tražili izdvajanje iz sudskog zapisnika izjava Nenada Milića, Dragana Bujoševića i Dušana Maričića datih istražnom sudiji.Optuženi Dušan Maričić rekao je da će se ubuduće braniti ćutanjem i da neće pozivati nove svedoke, jer su nadležni organi odbili njegov predlog da ga oslobode obaveze čuvanja državne tajne.

Radomir Marković, bivši komandant rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek i nekadašnji članovi te jedinice Duško Maričić, Branko Berček, Nenad Ilić, Nenad Bujošević i Leonid Milivojević okrivljeni su kao saizvršioci krivičnog dela ubistva, navodi se u preciziranoj optužnici.

"Oni su uz prethodan plan sa umišljajem pokušali da ubiju predsednika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i tom prilikom ubili Veselina Boškovića, Zvonka Osmajlića, Vučka Rakočevića i Dragana Vušurovića. Marković je sačinio plan o Draškovićevom ubistvu i s tim upoznao tadašnjeg šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića, koji je na osnovu plana davao naloge za praćenje i prikupljanje podataka o kretanju Draškovića. Posle dobijenih podataka o kretanju Draškovića, Marković je s planom upoznao i Ulemeka, koji je organizovao grupu pripadnika JSO i saopštio im plan o izvršenju zadatka. Na dogovoren znak Ulemeka, koji je preneo Berček, Ilić je teretnim vozilom 'mercedes' krenuo u susret vozilima u kojima su bili Drašković i njegova pratnja i izazvao direktan sudar", navodi se u optužnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: