Ministarstvo CG kritikuje Dinkića

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2004.

19:42

Default images

Crnogorsko ministarstvo finansija ocenjuje da Dinkić "nesmotrenim" izjavama "pokušava da unazadi" saradnju.

Portparol ministarstva finansija Ana Miljanić poručila je Dinkiću da bi mu "bilo mnogo bolje da se bavi finansijama Srbije", umesto što se, "bavi crnogorskim budžetskim deficitom". Dinkić je podgoričkim medijima kazao da je Crna Gora postigla sporazum sa MMF-om "jer se šlepala uz Srbiju", i da je ta institucija "tretira kao statističku grešku".

Miljanić je naglasila da Crna Gora u pregovorima sa MMF-om ima ravnopravan tretman sa Srbijom i da njeni predstavnici "jednako participiraju u svim pregovorima i potpisuju ugovorene aranžmane". Ona je naglasila da će Crna Gora i dalje "samostalno voditi računa o aranžmanima" sa MMF-om i Svetskom bankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: