STRAH OD ORGANIZOVANOG KRIMINALA U SRBIJI

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

18:02

Default images
Londonski listovi Sandej Telegraf i Sandej Tajms u subotu opsirno pisu organizovanom kriminalu u Srbiji, za koji ocenjuju da se sirio u sprezi sa prethodnim rezimom, i narocito porodicom Milosevic. Telegraf ukazuje na rat suparnickih bandi koje nastoje da preuzmu kontrolu nad crnom ekonomijom, u vakuumu koji je nastao odlaskom Marka Milosevica u Moskvu. List navodi da je Svajcarska vec zamrzla 57 miliona dolara sa racuna koji se dovode u vezu sa Milosevicem, kao i da je Marko velike sume novca prebacio u Lihtenstajn, Liban i Kinu. Telegraf prenosi misljenje jednog britanskog strucnjaka da ce iskorenjivanje korupcije biti nemoguc zadatak za Kostunicu, jer je organizovani kriminal izuzetno prilagodljiv u vremenima politickih promena.

Sandej Tajms ukazuje na zabrinutost diplomata u vezi sa, kako se navodi, suprotnim satvovima Kostunice i Djindjica o tome kako izaci na kraj sa kriminalom. Dok je Kostunica decidirano protiv bilo kakvih kompromisa po tom pitanju, pise Sandej Tajms, medju Djindjicevim pristalicama su "Frenkijevci". Zbog toga u Srbiji postoji strahovanje da bi njihovo neslaganje, uz visoku inflaciju i kriminal, Milosevic mogao da iskoristi. Sandej Tajms prognozira da bi Milosevicu moglo da se sudi u Beogradu za proneveru do 10 milijardi dolara i da ce advokati koristiti dokumentaciju koju ce obezbediti vlasti vise stranih zemalja, kao sto je to Svajcarska vec ucinila, prenosi Radio Bi-Bi-Si u programu na srpskom jeziku, prenosi FoNet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: