GOR I BUS: PAD MILOSEVICA - TRIJUMF NATO AKCIJE

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

17:59

Default images
Predsednicki kandidati demokrata i republikanaca Al Gor i Dzordz Bus slozili su se u petak da je pad rezima Slobodana Milosevica "trijumf proslogodisnje americke vojne intervencije", prenosi Beta. "Ja mislim da je to trijumf. Smatrao sam da je predsednik SAD doneo pravu odluku prikljucujuci se NATO-u u bombardovanju Srbije. Podrzao sam ga dok su to cinili", rekao je Bus tokom televizijskog suceljavanja sa protivkandidatom iz redova demokrata. "Drago mi je sto je predsednik doneo odluku koju je doneo, jer je mir dosao u taj deo sveta, ali je i dalje ostalo dosta na cemu mora da se radi", rekao je Bus i dodao da "ne misli da bi jugoslovenski predsednik pao da SAD nisu upotrebile silu". Njegov protivkandidat Al Gor istakao je da se "oduvek" zalagao za snaznu akciju protiv Milosevica, koji je "prouzrokovao smrt toliko ljudi". "Milosevic je u tom reginu bio poslednji komunisticki vodja i onda je postao diktator, a u sustini je ostao komunisticki diktator pod drugom etiketom. Nazalost, on sada pokusava da se ponovo ukljuci u srpsku politiku", rekao je Gor, dodajuci da je bivsi jugoslovenski predsednik "optuzen za ratne zlocine, za koje bi trebalo da odgovara".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: