M.Rašeta-Vukosavljević: Ostavka bi značila da sam kriva

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2003.

17:26

Default images

Ministarka Srbije za saobraćaj i telekomunikacije Marija Rašeta-Vukosavljević iznenađena je zahtevom premijera Srbije Zorana Živkovića za njeno razrešenje i poručila da nije pristala da podnese ostavku, iako je na nju vršen pritisak da to učini. U pisanoj izjavi, ministarka je navela da je tražila da o njoj, njenom radu i eventualnoj odgovornosti raspravlja Skupština Srbije, kao jedina institucija za to nadležna, jer je uverena da bi podnošenje ostavke predstavljalo "samo dokaz njene krivice". "Nisam pristala na licemerne dogovore da branim zakone u parlamentu, dobijem pohvale za rad i zatim podnesem ostavku", naglasila je ona.

"Od svih 'mojih grehova', iskristalisao se samo jedan, nezaobilazan, a to je formiranje i zatvaranje firme, koja nije imala ni dinara prometa i čijim postojanjem niko nije oštećen. Kako ovo saznanje pre šest meseci nije predstavljalo osnov za traženje moje ostavke, tim pre sam ovim što se danas desilo iznenađena", navela je ona i dodala da je u "proteklih par nedelja na nju vršen pritisak da podnese ostavku". Marija Rašeta-Vukosavljević navela je da je traženo da podnese ostavku ne zbog ranijeg postojanja privatnog preduzeća, već "radi ostvarivanja političkih kompromisa i uz objašnjenje da je to 'politički važno i bitno'". Rašeta-Vukosavljević je deseti ministar koji će najverovatno napustiti vladu od njenog formiranja u januaru 2001. Vladu su prvo napustili predstavnici DSS Aleksandar Pravdić i Obren Joksimović, a poslednji je ostavku podneo Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Rodoljub Šabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: