Odluka o početku dijaloga Beograda i Prištine 23. septembra

Izvor: B92

Petak, 12.09.2003.

09:33

Default images

Vreme i mesto početka dijaloga Beograda i Prištine biće određeni na sledećem sastanku Kontakt-grupe, 23. septembra, koji će biti održan najverovatnije u SAD, rečeno je na sastanku šefa UNMIK Harija Holkerija s političkim predstavnicima kosovskih Srba u Prištini. Vođa delegacije Srba na sastanku s Holkerijem, šef Poslaničke grupe koalicije "Povratak" Dragiša Krstović, rekao je dopisniku B92 iz Prištine da postoji plan da prvi razgovor zvaničnika vlasti u Beogradu i privremenih kosovskih institucija bude organizovan u inostranstvu, a da naredni susreti budu održavani naizmenično u Beogradu i Prištini. On je obznanio i da je Holkeri zatražio da kosovski Srbi u tim razgovorima budu deo delegacije iz Prištine. "Bilo je reči o tome, Holkeri je na stanovištu da bi predstavnici srpske zajednice sa Kosova trebalo da budu zastupljeni u delegaciji iz Prištine. Mi se o tome nismo izjašnjavali, to je bio njegov stav i njegovo mišljenje, a narednih dana biće poznat naš stav. To je delikatno pitanje, ali i o tome će jednom morati biti doneta odluka", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: