Utorak, 05.08.2003.

15:22

Lalović: Na kolegijumu se razgovaralo o Kolesaru i Janjuševiću

Izvor: B92

Default images

Kolegijum Vlade Srbije je na sednici održanoj u ponedeljak, iako su članovi vlade odbijali to da potvrde, ipak raspravljao o Zoranu Janjuševiću i Nemanji Koleseru. Naime, član predsedništva Socijaldemokratske partije Slobodan Lalović rekao je na konferenciji za novinare da je potpredsednik te stranke ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Rodoljub Šabić prisustvovao sednici kolegijuma. "Koliko je meni poznato, o Janjuševiću i Kolesaru je bilo reči na tom sastanku, ali konačna odluka nije doneta", rekao je Lalović. Lalović takođe kaže da bi vladini službenici Nemanja Kolesar i Zoran Janjušević trebalo da budu "sklonjeni iz Vlade Srbije zbog objektivne političke odgovornosti". "Iz tih razloga smatramo da bi ova dva čoveka trebalo da budu sklonjena iz vlade nezavisno od toga da li jesu ili nisu krivi za to što im se stavlja na teret. To je takozvana objektivna politička odgovornost i u tom smislu smatramo da bi oni trebalo da se pomere iz vlade zato što mislimo da se njihovim daljim ostankom u vladi nanosi šteta njoj direktno, to je suština problema kada se bavimo politikom", rekao je Lalović. On je izrazio negodovanje zato što se još ne zna da li su Kolesar i Janjušević podneli poreske prijave i dodao da za to veliku "snosi republičko ministarstvo finansija i ekonomije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: