DC: Monetarna vlast da bude nezavisna, ali pod kontrolom države

Izvor: B92

Petak, 11.07.2003.

15:40

Default images

Portparol Demokratskog centra Vesna Marjanović izjavika je u petak, povodom spora između Vlade i Narodne banke Srbije, da monetarna vlast u zemlji treba da bude nezavisna, ali i da je važno da država ima kontrolu nad njom. Na konferenciji za novinare Marjanović je rekla da ne razume uznemirenost guvernera NBS Mlađana Dinkića zbog najave da će biti donet novi zakon o NBS, kada Srbiju na to obavezuje Ustavna povelja. Ona je kazala i da se Demokratski centar nada da će novi zakon o NBS biti uskoro usvojen, kao i da će taj tekst uvažiti preporuke Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Marjanović je odbacila kao netačne Dinkićeve tvrdnje da je njegova smena sa mesta guvernera dogovorena na večeri kojoj je navodno prisustvovao i lider DC Dragoljub Mićunović, rekavši da nije bilo "nikakve večere, a još manje tajne". Ona je tvrdnje o političkim pritiscima za smenu Dinkića ocenila kao neumesne i istovremeno optužila guvernera da je on izvršio "najveći pritisak na NBS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: