Svet 6

04.05.2024.

17:45

Planiraju nove napade: "Nema kraja rata... Uništićemo bataljone"

Zvaničnik izraelske vlade blizak trenutnim pregovorima o oslobađanju talaca odbacio je danas izveštaje pojedinih arapskih medija koji tvrde da su SAD garantovale Izraelu da će povući sve trupe iz Gaze po završetku trofaznog sporazuma o prekidu vatre.

Izvor: Tanjug

Planiraju nove napade: "Nema kraja rata... Uništićemo bataljone"
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

"Nasuprot tim izveštajima, Izrael ni pod kakvim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših talaca", rekao je neimenovani zvaničnik, prenosi Tajms of Izrael.

Izrael je više puta odbacio završetak rata u Gazi kao uslov za sporazum o oslobađanju talaca, sve dok se ne uništi palestinski militantni Hamas.

"Kako je političko rukovodstvo odlučilo, izraelska vojska će ući u Rafu i uništiti preostale bataljone Hamasa tamo - sa ili bez privremenog prekida, kako bi se omogućilo oslobađanje naših talaca", dodaje zvaničnik.

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: