Đelić iznenađen Marovićevim Ekonomskim savetom

Izvor: B92

Petak, 13.06.2003.

13:29

Default images

Srpski ministar finansija Božidar Đelić izjavio je u petak da je iznenađen odlukom predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića da formira Ekonomski savet, zato što takvo telo uopšte nije predviđeno Ustavnom poveljom.

Mogu samo da kazem da sam iznenađen, jer predsednik državne zajednice nema nikave ingerencije u privrednom smislu. Jedina ingerencija koja je preostala državnoj zajednici su odnosi sa međunarodnim finansijskim institucijama, ali mislim da ličnosti koje su u tom savetu nemaju nikave odnose sa tim institucijama, rekao je Đelić agenciji Beta.

Đelić je istakao da se Ustavna povelja ne sme na takav način naknadno menjati i dodao da očekuje da telo koje je formirao Marović prođe istu proceduru kao i sva druga tela koja nisu takstativno predviđena tom Poveljom. Tu su naše kolege iz Crne Gore veoma striktne - za bilo koju promenu Ustavne povelje traže dogovor država članica. Za formiranje jednog takvog saveta moraju da se dogovore vlade Srbije i Crne Gore i posle ćemo videti da li je takvo telo svrsishodno ili nije, rekao je Đelić. U Ekonomskom savetu nalaze se predsednici Udruženja industrijalaca i preduzetnika SCG Bogoljub Karić, "Vektre" Dragan Brković, "Komeracijalne banke" Ljubomir Mihajlović, "Kapital banke" Đorđe Nicović, Hotelijersko-turističkog preduzeća "Budvanska rivijera" Ivo Armenko, "C-Marketa" Slobodan Radulović i direktor "Si&Si Grupe" Vojin Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: