Nedelja, 23.02.2003.

10:35

Kasa: Svedočiću u Hagu protiv Šešelja

Izvor: Beta

Default images

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa izjavio je u nedelju da je spreman da svedoči pred Tribunalom u Hagu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je optužen za ratne zločine. "Ako me zamole, ja ću verovatno svedočiti, jer je u proteklim godinama 'vojvoda' Šešelj prednjačio u zastrašivanju", kazao je Kasa mađarskoj komercijalnoj informativnoj televiziji "Hiro". Odgovarajući na pitanje o postojanju dokaza, predsednik SVM i potpredsednik Vlade Srbije je kazao da "podaci govore sami za sebe", i dodao da su ratna zastrašivanja, regrutovanje vojnika, napisi protiv Mađara u štampi i same izjave Šešelja "dovoljan dokaz za to, da se radilo o genocidu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: