Utorak, 19.11.2019.

11:06

Talibani oslobodili Amerikanca i Australijanca nakon tri godine zatočeništva

Talibani objavili da su na jugu Avganistana danas oslobodili dvojicu taoca, Amerikanca i Australijanca, koji su više od tri godine bili zatočenici pobunjenika.

Izvor: Tanjug

Talibani oslobodili Amerikanca i Australijanca nakon tri godine zatočeništva
Depositephotos / zabelin

Predstavnik talibana je saopštio da su Amerikanac Kevin King i Australijanac Timoti Viks oslobođeni u provinciji Zabul u oblasti koja je većim delom pod kontrolom talibana.

Za sada nije poznato da li su Amerikanac i Australijanac, obojica profesori na američkom univerzitetu u Kabulu, predati predstavnicima avganistanske vlade, posrednicima ili američkim snagama, prenosi AP.

Oni su oslobođeni nekoliko sati nakon što je avganistanska vlada oslobodila trojicu talibanskih zatvorenika koji su prebačeni u Katar.

Ranije su talibani objavili da će trojica talibanskih zatvorenika koje je oslobodio Kabul biti razmenjeni za američkog i australijskog taoca.

Među trojicom talibanskih zatvorenika je i Anas Hakani, mlađi brat Siradžudina Hakanija koji predvodi zloglasnu mrežu "Hakani". Po svemu sudeći, talibani nisu hteli da oslobode dvojicu profesora dok ne dobiju dokaz da su njihovi ljudi stigli u Katar, primećuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: