Nedelja, 16.01.2022.

16:21

Poslednje upozorenje: Vakcinišite se ili kaznu plaćajte svakog meseca

Grčki premijer uputio je poslednji poziv starijim građanima da se vakcinišu pre mesečnih kazni za kršenje mandata o vakcinisanju iduće sedmice.

Izvor: B92, Jutarnji list

Poslednje upozorenje: Vakcinišite se ili kaznu plaćajte svakog meseca
EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

"Naši sugrađani stariji od 60 godina i još uvijek nevakcinisani - ohrabrujem ih danas: preduzmite ovaj korak", rekao je u subotu premijer Kirjakos Micotakis tokom posete zdravstvenom centru u Megari, u blizini Atine

“Zaštitite svoj život i živote onih koje volite i shvatite da je vakcina sigurna i spašava živote.”

Građani stariji od 60 godina biće kažnjeni sa 50 evra od ponedeljka i 100 evra svakog meseca od februara, osim ako se ne vakcinišu. Sav prihod biće namenjen zdravstvenom sistavu zemlje, objavili su grčki mediji, prenosi RT.

Oni koji imaju potvrde o oporavku od kovida i dokazana medicinska izuzeća neće podlegatii kaznama. Osobe vakcinisane u inostranstvu moći će da registruju svoju vakcinaciju putem vladine web stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: