Suđenje Marku Miloševiću

Požarevac -- U Požarevcu počinje suđenje Marku Miloševiću zbog sumnje da je 2000. pretukao otporaša Nebojšu Sokolovića.

Izvor: B92
Podeli

Gotovo osam godina posle okršaja između mladih julovaca i otporaša, u sredu 6. februara ove godine u Opštinskom sudu u Požarevcu počinje suđenje Marku Miloševiću, zbog sumnje da je tom prilikom pretukao otporaša Nebojšu Sokolovića. Požarevljane posebno uznemirava činjenica da će se Marku Miloševiću suditi u odsustvu.

Suđenje Marku Miloševiću počinje na osnovu iskaza nekoliko očevidaca. Svedoci sukoba između članova Otpora i saradnika Marka Miloševića na sudu su pre oko pola godine ponovili tvrdnje iznete još u maju 2000, prema kojima je lično Marko Milošević pretukao Nebojšu Sokolovića.

Marko Milošević je Sokolovića navodno pretukao, zamenivši ga sa Miloradom Tadićem, vlasnikom tada opozicionog požarevačkog Radija "Boom 93".

"Upravo pred 5. oktobar, on je prišao, došao u izborni štab tadašnjeg DOS-a i rekao meni da mu je žao što sam ja dobio batine, međutim, sa zadovoljstvom je izudarao Sokolovića, zamenivši ga za Mišu Tadića, tadašnjeg direktora Radija Boom 93", kaže Sokolović.

Sokoloviću je tokom sukoba isečena arkada, imao je podlive oko očiju i bio šutiran po glavi i grudnom košu. On smatra da je osmogodišnje odlaganje suđenja Marku Miloševiću posledica jakog političkog uticaja na požarevačko pravosuđe.

"Po mom ličnom mišljenju, a to je i vreme pokazalo, odlaganje je posledica jakog julovskog i SPS lobija u pravosuđu, koji su ostali da rade u pravosuđu. Konkretno mislim na požarevačko pravosuđe", kaže Nebojša Sokolović.

Otporaš Momčilo Veljković, koji je 2. maja 2000. godine takođe pretučen, posle čega je proveo i dva meseca u pritvoru, smatra da nije slučajnost što suđenje Marku Miloševiću počinje tek nakon što je obelodanjeno da on i Mirjana Marković u Rusiji imaju izbeglički status.

"Kompletno pravosuđe u Požarevcu je na sve načine pokušavalo da izbegne to suđenje, ali, zbog pritiska javnosti i našeg pisma ministru pravde Petroviću i njegovom ministarstvu, gde smo ukazali na sve pogreške požarevačkog pravosuđa, sudija Gordana Vidojković je zakazala to ročište", kaže Momčilo Veljković.

U ovom postupku, sinu Slobodana Miloševića biće suđeno zbog sumnje da je Nebojši Sokoloviću naneo teške telesne povrede.

Podsetimo, nedavno je specijalni tužilac Miljko Radisavljević rekao da bi u narednih nekoliko meseci trebalo da bude završena istraga protiv grupe osumnjičene za šverc cigareta, koju je predvodio Marko Milošević sa majkom Mirjanom Marković.

Mirjani Marković se sudi zbog sumnje da je uticala na zaposlene u Vladi da nezakonito dodele stan dadilji njenog unuka Marka. Protiv nje je raspisana međunarodna poternica.

Izbeglički status u Rusiji Mirjani i Marku omogućuje da se na pomenuta suđenja ne odazovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 106 idi na stranu