Očekivanje da biračko telo DS glasa za Koštunicu

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2002.

14:19

Default images

Demokratska stranka Srbije ne očekuje formalnu podršku Demokratske stranke  predsedničkom kandidatu Vojislavu Koštunici, ali je uverena da će članovi i simpatizeri demokrata glasati za Koštunicu, izjavio je  potpredsednik DSS Dragan Maršićanin.

Podsećamo, Zoran Djindjić je u nedelju uveče izjavio  da bi dogovor o podršci njegove stranke Koštunici bio moguć u vrlo kratkom roku uz "minimum uslova".  Maršićanin je, tim povodom da "nikakva ponuda nije stigla", ali da je DSS "nije ni tražila". Zbog toga prema njegovim rečima, "nema šta da se prihvati".

"Gospodin Đinđić je vlastan da i sam kao svako od nas se opredeli koju će političku opciju podržati. To znači da gospodin Đinđić može da bira između gospodina Šešelja i gospodina Koštunice", kazao je Maršićanin.

Dragan Maršićanin je istovremeno izrazio nadu da će se organizacija G17 Plus ili njeni čelnici podržati Vojislava Koštunicu na predstojećim izborima: "Sigurno da bi bilo veoma značajno jasno izjašnjavanje G17 i pojedinaca iz te grupe, ukoliko nemaju kao grupacija stav po tom pitanju, jasno izjašnjenje o podršci demokratskom kandidatu, pre svega zbog toga što je veoma važno da oni birači, oni građani koji su kada su gospodin Koštunica i gospodin Labus bili kandidati, se opredelili za gospodina Labusa. Po našem uverenju takvog kandidata imaju i na ovim izborima. Sasvim jasno, podrška koja bi došla iz Grupe G17 bi tom razjašnjenju svakako pomogla, ali naravno na njima je da učine onako kako misle da je, da kažem, za državu i za građane najbolje", dodao je Maršićanin. 

Slogan Koštuničine predizborne kampanje biće: "Za demokratsku Srbiju", što je "potpis njegovog celokupnog javno-političkog delovanja", a istovremeno ukazuje na "dramatičnu situaciju u Srbiji" i potrebu da se gradjani opredele za "demokratsku Srbiju ili za Srbiju kakva je bila do oktobra 2000. godine", rekao je Maršićanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: