U Jajcu 3.000 poštovalaca AVNOJ-a

U Jajcu je danas, uz kulturno umetnički program i kozaračko kolo, upriličena centralna svečanost obeležavanja 69. godišnjice Drugog zasedanja AVNOJ-a.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.11.2012.

19:43

Default images

Ovoj svečanosti su prisustvovali građani iz svih država regiona, a najviše ih je bilo iz BiH, Slovenje i Hrvatske.

Praznik je upriličen u prisustvu boraca NOR-a, predstavnika nekih političkih partija i nevladinih organizacija iz BiH i bivših jugoslavenskih republika koji su odali počast poginulim borcima i posetili prostorije Muzeja AVNOJ-a.

U okviru tog događaja nazvanog "Dani AVNOJ-a u Jajcu" održana je i svečana sednica SABNOR-a, zajedno s predstavnicima antifašista i boraca NOR-a Jajce, a razgovaralo se o daljnjim aktivnostima.

Toj sednici su, osim iz BiH, prisustvovali i predstavnici iz drugih republika bivše Jugoslavije, a položeno je cveće i venci na spomenik u Jajcu.

Zamenik predsednika SABNOR-a Kantona Sarajevo i član Izvršnog odbora SABNOR-a BiH Ibrahim Durmo rekao je da se procenjuje da je današnjem skupu prisustvovalo 2.000 do 3.000 osoba, a da posebno raduje prisustvo mladih ljudi.

Obeležavanje je proteklo uz kulturno zabavni program u kojem su učestvovali predstavnici iz bivših jugoslovenskih republika, a prisutnima se obratio i novi predsednik SABNOR-a BiH Josip Baotić, javila je Fena.

Skup je završen tradicionalnim kozaračkim kolom.

Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije održano je u Jajcu 29. novembra 1943. godine. Za sutra je planirano polaganje cveća ispred Spomen doma u Mrkonjić-Gradu, kao i prigodan program ispred zgrade Muzeja ZAVNOBiH-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: