CG: Liste predalo 10 stranaka

Izborne liste za parlamentrane izbore u Crnoj Gori predalo je do sada deset partija i koalicija, a rok za njihovo podnošenje ističe noćas u ponoć.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

23:29

Default images

Ključni politički takmaci na izborima, "Kolicija Evropska Crna Gora" koju predvodi Milo Đukanović, opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski frot (DF) predali su liste ranije danas, dok je novoformirana Pozitivna Crna Gora to učinila pre dve nedelje.

Izborne liste predale su i koalicija Srpski nacionalni savez, Bošnjačka stranka, Albanska omladinska alijansa, Hrvatska građanska inicijativa, te koalicija "Zajedno", koju čine Stranka penzionera i invalida i Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore.

Izbornu listu koalicije koju predvodi bivši premijer i lider vladajuće DPS Milo Đukanović potpisima je podržalo 80.000
građana, dok je druga po snazi prikupljenih potpisa SNP, sa 18.000 potpisa građana.

Predaju izbornih lista označile su sumnje u pravilnost biračkog spiska u koji je upisano oko 512.000 punoletnih građana.

Prema podacima Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) u biračkom spisku je najmanje oko 1.300 građana bez matičnog broja, dok je njih preko 300 upisano na dva biračka mesta.

Pojedine opozicione partije smatraju da birački spisak nije uređen. One ukazuju da je u biračkom spisku 70.000 građana sa starom ličnom kartom čiji je rok važnosti vlada nedavno, zbog izbora, produžila do kraja godine.

Vladajuće partije i Ministarstvo za informaciono društvo odbacuju navode o nepravilnosti biračkog spiska i navode da je reč o "nerazumevanju tematike".

"Birački spisak je transparentna i ažurna baza u čiji se kvalitet mogu uveriti parlamentarne stranke, podnosioci potvrđenih izbornih lista i građani preko interneta ili slanjem SMS-a" navode u nadležnom Ministarstvu.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 14. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: