"Ako krenu u kontraofanzivu, biće im poslednja"

Ako Oružane snage Ukrajine krenu u kontraofanzivu, to će im biti poslednja, rekao je komandant čečenskih specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2023.

13:03

Tanjug/AP Photo/Libkos/Ilustracija

On je u emisiji ruske državne TV koju vodi poznati propagandista rata u Ukrajini "Solovjov uživo", rekao da će "ova moguća kontraofanziva biti poslednja za Ukrajinu jer ta država više nema živu silu". Govoreći o snabdevanju ukrajinskih trupa vojnom tehnikom sa Zapada, Alaudinov kaže da je još nisu videli na bojnom polju.

"Da, beležimo da je već stigla, da je negde u zapadnoj Ukrajini. Ali do sada se nije pojavila na prvoj liniji fronta", tvrdi komandant Ahmata i dodaje da Kijev ima velikih problema sa isporukom i održavanjem te opreme, prenele su Novosti.

Kako je sredinom marta pisao američki portal Politiko, pozivajući se na neimenovane zvaničnike iz Vašingtona, SAD očekuju da će ofanziva Kijeva početi do maja.

Publikacija je navela da komanda Oružanih snaga Ukrajine još nije odlučila o strategiji. U osnovi, postoje dve opcije: juriš na jug preko Hersona do Krima, ili pokret ka istoku sa svojih pozicija na severu, a zatim na jug, čime bi bio presečen ruski kopneni most, napominju sagovornici za Politiko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: