Peking se suočava sa velikim problemom: Širi se, vlasti pozvane da reaguju

Peking i nekoliko drugih velikih gradova u Kini prijavili su danas povećani broj novoobolelih od koronavirusa, najviše od 25. aprila.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.11.2022.

11:08

Peking se suočava sa velikim problemom: Širi se, vlasti pozvane da reaguju
Foto: Profimedia

Vlasti su pozvane da brzo suzbiju širenje infekcije.

Kineska zdravstvena komisija prijavila je danas 16.072 nova slučaja obolelih od korone širom zemlje, što je povećanje u odnosu na nedelju kada je saopšteno da ima 14.761 novooboleli, objavio je Rojters.

U Pekingu, Čongćingu, Guangdžou i Džengdžou zabeležen je najveći broj novoobolelih od korone do sada, pri čemu je taj broj u prestonici nekoliko stotina, odnosno 407, dok je u ostalim gradovima nekoliko hiljada.

Broj novoobolelih od korone u Kini je veoma mali u poređenju sa nivoima zaraze u drugim zemljama, ali kinesko insistiranje na uklanjanju infekcija čim se pojave, u okviru sprovođenja strategije nulte tolerancije prema korona virusu, dovelo je do smanjenja privrednog rasta i problema u svakodnevnom životu ljudi, ukazala je britanska agencija.

Kineska zdravstvena komisija u petak je ublažila pojedine mere protiv korone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: