"Berlin će nastaviti da pruža podršku Kijevu"

Nemački kancelar Olaf Šolc razgovarao je danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2022.

23:05

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Šolc je preneo u telefonskom razgovoru sa predsednikom Zelenskim uveravanja da će Berlin nastaviti da pruža Kijevu političku, finansijsku, humanitarnu i vojnu podršku, saopštila je Vlada Nemačke.

Šolc je osudio rusko granatiranje civilne infrastrukture i ocenio neosnovanim ruske optužbe da Ukrajina radi na takozvanoj prljavoj bombi, preneo je Rojters.

Nemački kancelar se složio sa ukrajinskim predsednikom da će nezavisna istraga Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koju je pokrenula ukrajinska strana razjasniti sve sumnje na tu temu, navodi se u saopštenju.

Rusija tvrdi da Ukrajina priprema provokaciju sa "prljavom bombom", za šta bi optužila Moskvu, dok Kijev i zapadne zemlje odbacuju tvrdnje Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: