Četvrtak, 31.08.2006.

10:41

Sutra počinje školska godina

Sutra, 1. septembra, počinje nova školska godina. Tim povodom Ministarstvo prosvete objavilo je čestitku u nekoliko dnevnih listova.

Izvor: Beta

Default images

U čestitki se, između ostalog, navodi: “ Zamislite! Sa samo 30 slova možete da napišete sve što pomislite. Od slova se prave reči i rečenice, a njima možete da se igrate koliko god želite. U matematici , dok se igrate brojevima, stalno razmišljate i tražite rezultat, a samo jedan rezultat je tačan."

"U školi ćete učiti i strane jezike. Oni su važni jer pomažu da svuda i sa svima možete da razgovarate i da vas pravilno razumeju. Gde god da odete, možete da kažete 'Ja sam iz Srbije'."

"I kada jednog dana zavšite školu, ostaće vam u sećanju učiteljica koja vam je pomogla da odrastete i postanete dobri ljudi. Škola je kao velika kuća u kojoj su sva deca braća i seste, a učiteljica jedna velika mama", poručuje Ministarstvo na kraju čestitke.

Vuksanović: Tekst je simpatičan

Na komentare dela javnosti da je tekst potpuno smešan i nesvrsishodan i da obiluje gramatičkim greškama, ministar odgovara da je tekst simpatičan i da je to tek početak akcije namenjene deci i roditeljima.

Prema kalendaru rada za školsku 2006/07. godinu, prvo polugodište trajaće do 29. decembra. Osnovci i srednjoškolci će na zimskom raspustu biti od 3. do 19. januara, a na prolećnom od 10. do 13. aprila 2007.

Drugo polugodište počinje 22. januara i traje do 15. juna za učenike osnovnih škola, a do 25. juna za učenike srednjih škola. Školska godina se za učenike IV razreda gimnazija završava 25. maja, a za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih stručnih škola 1. juna.

MUP: Početak akcije "Škola"

Policija će sutra sa početkom školske godine početi akciju "Škola", čiji je cilj veća bezbednost učenika u saobraćaju i u školama, najavili su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

"Školski policajci angažovani su u 460 škola u Srbiji, od kojih je 130 u Beogradu, a angažovano je 256 uniformisanih policajaca, od kojih 100 u Beogradu", rekao je načelnik Odeljenja za organizaciju, prevenciju i rad policije u zajednici Uprave policije Golub Gačević na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je najavio i da će policija pojačati prisustvo oko škola tokom nastave, a vlasnici kafea koji su u blizini škola biće upozoreni na zabranu služenja alkohola maloletnicima i na posledice kršenja javnog reda i mira.

Šefica Odseka za prevenciju i suzbijanje maloletničke delinkvencije Uprave kriminalističke policije Olivera Zečević rekla je da će biti pojačani obilasci škola i provera podataka o ugroženosti bezbednosti u školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: