Evropske zemlje traže obustavu gradnje od Izraela

Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Britanija pozvale su danas Izrael da poništi odluku o daljoj izgradnji novih naselja na Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

19:34

Evropske zemlje traže obustavu gradnje od Izraela
Depositphotos/Andrew Lozovyi

"Zahtevamo od izraelske vlade da poništi odluku o izgradnju 540 jedinica na području naselja Har Homa na okupiranoj Zapadnoj obali i da zaustavi svoju politiku širenja naselja na okupiranim palestinskim teritorijama“, poručile su evropske države u zajedničkoj izjavi, prenosi Rojters.

One su navele da, ako se sprovede planirana odluka Izraela o unapređenju naselja u Har Homi, između istočnog Jerusalima i Vitlejema, ona će naneti dodatnu štetu izgledima za održivu palestinsku državu, sa Jerusalimom kao njenim glavnim gradom i prestonicom izraelske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: