Kim na sastanku Politbiroa sprema Kongres

Severnokorejski lider Kim Džong Un predsedavao je sastanku Politbiroa vladajuće partije o pripremama za Kongres.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.12.2020.

06:10

Kim na sastanku Politbiroa sprema Kongres
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Očekuje se da se na sastanki tog Kongresa postave novi ekonomski i politički ciljevi dok se zemlja suočava sa sve većim izazovima, preneli su državni mediji.

Kako javlja Rojters, Politbiro je u utorak odobrio dnevni red i predloge koji će biti predstavljeni na kongresu i usvojio odluku o njegovom održavanju početkom januara sledeće godine, javila je državna novinska agencija KCNA, ne navodeći tačan datum.

U oktobru je Kim pozvao svoju zemlju da počne 80-dnevnu kampanju za postizanje svojih ciljeva u svakom ekonomskom sektoru pre kongresa u januaru.

Na sastanku Politbiroa ocenjeno je da su tokom 80-dnevne kampanje postignuta inovativna dostignuća i napredak na svim poljima, navodu KCNA.

"Sve pripreme za Kongres stranke teku glatko", izvestila je KCNA.

Osmi kongres dolazi usred predsedničke tranzicije u Sjedinjenim Državama, što Severna Koreja tek treba da komentariše.

Predsednik Donald Tramp bio je tokom svog mandata na više istorijskih sastanaka s Kimom i još nije jasno šta će predsedavanje Džoa Bajdena značiti za odnose Vašingtona i Pjongjanga.

Severna Koreja se suočla sa nizom izazova 2020. godine uključujući kovid-19 i niz tajfuna koji vrše veliki pritisak na ekonomiju koja je već pogođena medjunarodnim sankcijama usmerenim na zaustavljanje njenog nuklearnog programa, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: