Nađen kamion pun migranata

Četrdesetak migranata tesno zbijenih u kamionu bez ventilacije preživelo je put od Rumunije do Austrije, objavila je u sredu austrijska policija.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

06:05

Nađen kamion pun migranata
Foto: Depositphotos, artzzz/ilustracija

Državljani Sirije, Iraka i Turske - među njima šestoro dece - pobeglo je nakon što su signalizirali vozaču da stane u gradiću Bruk an der Laita blizu glavnog grada Beča.

"Očevici navode da su migranti strahovali za svoje živote i da im je pozlilo zbog nedostatka kiseonika", saopštila je policija, dodavši da se velik deo njih tokom putovanja onesvestio, prenosi Hina.

Policija je prošle srede ulovila 38 ljudi nakon što su pobegli iz vozila. Migranti su kazali kako se u Rumuniji sveukupno ukrcalo 43 ljudi, što znači da je deo njih uspeo da pobegne austrijskim snagama bezbednosti.

Pritvoren je i vozač turskog državljanstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: