"To nije dobro za nas, ali je mnogo gore za vas"

Ako hoćete da se igrate sa taksama, može ta igra da traje koliko hoćete, to nije dobro za nas, ali je mnogo gore za vas, poručio je predsednik Vučić Prištini.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2020.

20:31

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/nr

On je u izjavi za RTS istakao da je to ponovio više puta i danas, na panelima i u diskusijama u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, povodom nastupa predstavnika Prištine, koji, zbog svoje javnosti, na jasan stav svih stranih partnera o potrebi ukidanja taksi ponavljaju "svoju priču" o reciprocitetu.

Vučić je to rekao na pitanje novinara RTS da li je danas sa Janom Hekerom, savetnikom Angele Markel, sa kojom će se uskoro sresti u Berlinu, bilo reči o ukidanju taksa i da li postoji neka naznaka da će doći do pomaka, Vučić je rekao da svi očekuju da se te takse ukinu.

Predstavnici Prištine, međutim, objašnjava Vučić, pričaju o reciprocitetu, a vidi se da ni ne znaju šta pričaju i da nisu ni pročitali Briselski sporazum, kao i da ne znaju ni koliko sporazuma imaju sa Beogradom, te da je jasno da moraju nešto da pričaju za svoju javnost.

"Ako hoćete da se igrate sa tim nema problema, može ta igra da traje koliko hoćete, to nije dobro za nas ali je mnogo gore za vas. Samo to da imate u vidu. To sam govorio više puta danas na panelima i u diskusijama."

Vučić ističe da je Srbja mnogo pretrpela zbog taksi i da bi bili prva ili druga po stopi rasta u Evropi, a ne kao što je slučaj treća ili četvrta, da nije bilo tih taksa.

"Mi ne možemo da se odreknemo svog naroda, jer je neko to zamislio. Ipak, mislim da će da ukinu takse i onda ćemo biti spremni da sednemo za sto", rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će EU da postavi svog izaslanika i da će se još videti ko će to da bude, iako, kako kaže, još nije siguran da to neće biti Miroslav Lajčak.

"Videćemo", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: