Izraelski mediji: Kneset se raspušta, izbori 2. marta

Izbori u Izraelu mogli bi da budu održani 2. marta ukoliko do srede bude raspušten parlament, objavio je danas izraelski "Harec".

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

14:23

Izraelski mediji: Kneset se raspušta, izbori 2. marta
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovy

To će biti treći izbori u Izraelu za manje od godinu dana. Prethodni su održani u aprilu i septembru.

List navodi da su o datumu izbora dogovor danas postigli izraelski premijer Benjamin Netanijahu i njegov glavni politički protivnik Beni Ganc, lider saveza partija "Plavo i belo".

Očekuje se da će izraelski Kneset do srede biti raspušten, dodaje "Harec".

Napominje se da je prvobitno bilo planirano da se izbori održe 10. marta, kao i da bi se u slučaju da budu 2. marta prekršila tradicija da izbori budu u utorak.

Izraelski list navodi da sada mora da se ispoštuje pravna procedura koja bi trebalo da se okonča u sredu u ponoć, kada ističe rok za formiranje vlade i kada se očekuje raspuštanje parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: