Šajn: Ko i zašto neće da razgovara sa Romima

Predsednik Romske partije Srđan Šajn negodovao je zbog toga što su Romi izostavljeni iz dijaloga vlasti i dela opozicije, smatrajući da je to diskriminacija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

14:56

Šajn: Ko i zašto neće da razgovara sa Romima

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Šajn kaže da su očekivali pozive za sva tri dosadašnja razgovora, te da su tim povodom zahteve uputili organizatorima tih sastanaka, ali kaže i da im se do danas niko nije ni obratio, bar s objašnjenjem zašto Romska partija nije pozvana.

Šajn je rekao da ne zna šta je uzrok ovakve grube diskriminacije, te ocenjuje da se radi o pokušaju stavljanja u neravnopravan položaj Romske partije i zatražio je od političkih partija koje učestvuju u ovim razgovorima da se izjasne da li njima smeta učešće Romske partije.

"Tražimo odgovor na pitanje ko neće da sedne i zašto za sto sa Romima. Demokratija je odnos prema onima koji su u manjini i za svoj položaj u političkom životu se bore programom i idejom, a ne diskriminacijom drugih", poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: