Rusi: "Avangard" će biti nedodirljiv za kosmičke snage SAD

Kosmički ešalon protivraketne odbrane koji se pravi u SAD ne može se suprotstaviti supersoničnom ruskom raketnom kompleksu „Avangard“’.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

19:14

Rusi:
Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

To su saopštili u Ministarstvu odbrane Rusije, a prenosi Sputnjik.

"Stvaranje kosmičkih ešalona za presretanje u SAD je apsolutno besmisleno u borbi protiv kompleksa ’Avangard‘. Planirana krstareća jedinica će pronalaziti ispod minimalne visine presretanja svih mogućih interatmosferskih presretača PVO“, prenosi "Rosijska gazeta“ izjave vojnih eksperata Generalštaba Oružanih snaga Rusije i Ministarstva odbrane.

Po njihovim rečima, presretanje će biti onemogućeno i budućim kosmičkim presretačima i protivraketnim kompleksima stacionarnog i brodskog baziranja.

Autori materijala su naglasili da rakete "Avangard“, koje su lansirane iz dubine Rusije, neće ulaziti u zonu presretanja američke protivraketne odbrane koja patrolira duž granica zemlje.

"Sam planirani krstareći blok koji može da izdrži ogromne temperature i koji se kreće u predelima atmosfere po nepredvidljivoj putanji, za avijacione laserska sredstva PRO je praktično nedodirljiva meta“, dodali su eksperti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: