Platforma albanskih stranaka

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

15:46

Default images

Savetodavno veće stranaka "Preševske doline" počelo je rad na izradi platforme za rešavanje problema na tom području.

Glavni cilj Političkog Savetodavnog veća albanskih političkih partija na jugu Srbije jeste formiranje nacionalnog veća i izrada političke platforme za rešavanje problema Albanaca na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, u skladu sa međunarodnim standardima.

Ovo je istaknuto na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bujanovcu predsjednika Demokratske partije Albanaca, Pokreta za demokratski progres i Demokratske unije za dolinu, osnivača ovog veća.

Jonuz Musliju, predsednik PDP, u čijem se članstvu nalaze uglavnom bivši pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe i  politički komandant ove zvanično raspuštene vojne formacije,  novinarima je saopštio da će politička platforma veća "biti bazirana na rezultatima referenduma od 1. i 2. marta 1992. godine, kada su Albanci glasali za teritorijalno-političku autonomiju sa pravom ujedinjenja sa Kosovom".

"Mislimo da su ratovi, kao argument sile, prošlost i da treba delovati političkim sredstvima, mirnim putem i da sva ljudska prava zagarantovana međunarodnim konvencijama treba da budu uspostavljena, ne samo za Albance, nego i za sve manjine na ovom području", istakao je Destani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: