Iranci su upravo ostali bez interneta i to nam kaže Tramp

Režim u Iranu, gde traju protesti protiv vlasti, isključio je internet kako protestanti ne bi mogli da komuniciraju. Svet je za to saznao preko Trampovog tvita.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2017.

23:14

Iranci su upravo ostali bez interneta i to nam kaže Tramp
Tanjug-AP

"Iran, država broj jedan koja sponzoriše terorizam, s brojnim slučajevima kršenja ljudskih prava i to na dnevnoj bazi, sada je isključio internet kako mirni demonstranti ne bi mogli da komuniciraju. Nije dobro", napisao je američki predsednik na svom Tviter nalogu.

A iz Irana dolaze vesti da je iranska policija upotrebila danas vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na trgu Ferdovsi u centru Teherana, prenosi Rojters, pozivajući se na video snimak koji se pojavio na društvenim mrežama.

Kako navodi britanska agencija, i na video snimku iz grada Koramdareha u provinciji Zanjan, na severozapadu Irana, može se videti sukob između demonstranata i policije, a kako se tvrdi, bilo je i izveštaja o protestima i u gradovima Sanandaj i Kermanšag na zapadu zemlje.

Rojters napominje da nije bio u mogućnosti da odmah utvrdi autentičnost video snimka.

Kako prenosi AP, poluzvanična novinska agencija u Iranu ILNA izvestila je danas da je policija tokom protesta u Teheranu u subotu uhapsila oko 200 ljudi.

Agencija je, kako se navodi, te podatke iznela citirajući zamenika guvernera za bezbednost u Teheranu Ali Asgar Naserbahta. On je izjavio da je policija uhapsila one koji su planirali da dižu pobunu i uništavaju javnu imovinu.

Prema njegovim rečima, uhapšeno je oko 40 lidera protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: