Svet 6

18.04.2024.

7:03

Još jedan snažan zemljotres u Japanu: Ima povređenih, pucale vodovodne cevi, a snimci su zastrašujući VIDEO

Najmanje devet osoba je povređeno u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je kasno u sredu pogodio široko područje zapadnog Japana, a nije bilo upozorenja na cunami, prenose jutros japanski mediji.

Izvor: Tanjug

Još jedan snažan zemljotres u Japanu: Ima povređenih, pucale vodovodne cevi, a snimci su zastrašujući VIDEO
Profimedia

Podeli:

Zemljotres u 23.14 časova po lokalnom vremenu najjače se osetio u prefekturama Ehime i Koči u regionu Šikoku. 

Zvaničnici kažu da je potres bio nešto slabiji od 6 na japanskoj seizmičkoj skali od nula do sedam, što ga čini najjačim zemljotresom u ovoj oblasti od kada je 1996. uveden trenutni sistem merenja, prema Japanskoj meteorološkoj agenciji, prenosi Kjodo.

Prema lokalnim vlastima i vatrogasnim službama, šest osoba u prefekturi Ehime i jedna osoba u prefekturi Koči zadobile su lakše povrede, dok su dve povređene u prefekturi Oita u regionu Kjušu, na jugozapadu Japana.

Železnica je saopštila da su usluge brzih vozova na nekim linijama jutros otkazane.

U Sukumu su 23 osobe privremeno evakuisane, dok je snabdevanje vodom u gradu poremećeno zbog pucanja cevi na mnogim lokacijama.

Nuklearne elektrane u okruženju su stabilne i nisu prijavljeni nikakvi veći problemi. 

Najavljeni novi potresi

Vlasti su pozvale na oprez, navodeći da će region verovatno pogoditi još potresa tokom naredne sedmice, prenosi japanski javni servis NHK.

Jak zemljotres jačine 6,3 stepeni pogodio je južni Japan juče u 14.48 časova po lokalnom vremenu, a epicentar zemljotresa bio je kanal Bungo, moreuz koji razdvaja japanska ostrva Kjušu i Šikoku.

Zemljotres je registrovan na dubini od 26 kilometara, 17 kilometara od Uvajime.

U istoj oblasti, samo desetak minuta kasnije, registrovan je još jedan zemljotres jačine 4,3 stepena, a potom još nekoliko slabijih, objavljeno je na sajtu Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: