Svet 1

09.04.2024.

13:50

Olaf ozbiljno uznemiren? Zabrinjavajuće

Kancelar Olaf Šolc je rekao da ga zabrinjavaju izveštaji o ruskoj kampanji dezinformacija i mogućem učešću poslanika desničarske Alternativa za Nemačku (AfD) u tome.

Izvor: dpa-prototype.de

Olaf ozbiljno uznemiren? Zabrinjavajuće
Profimedia

Podeli:

Kada predstavnici AfD u Bundestagu i drugde govore o pitanjima evropske bezbednosti, zvuče "veoma slično" ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rekao je Šolc u ponedeljak uveče.

"Sada čujemo i da su neki ljudi optuženi da i finansijski zavise od toga," dodao je, uz primedbu da ne može da proceni je li to istina ili nije.

"To je, međutim, nešto što se ne sme olako shvatiti," naglasio je.

Kancelar je time indirekto komentarisao navode da je posalanik AfD u Bundestagu i kandidat na predstojećim evropskim izborima Petr Bistron (Petr Bystron) primio novac od ruskih službi.

Češki list Denik N je objavio, pozivajući se na obaveštajne izvore, kako je Bistron bio u kontaktu sa portalom Glas Evrope, koji je, navodno, pod uticajem ruskih službi.

List je naveo da je Bistron možda primao i novac, kao i da postoje inkriminišući snimci. Bistron je optužbe odbacio kao "neosnovana nagađanja."

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: