Kosovo 4

18.04.2024.

12:52

MUP Srbije: Privedena četvorica pripadnika tzv. kosovske policije; Zameniku direktora određeno zadržavanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije navelo za Kosovo onlajn da su juče privedena četvorica kosovskih policajaca, od kojih je jedan zadržan. Osim toga, zameniku direktora tzv. kosovske policije određeno je zadržavanje.

Izvor: Kosovo online, Tanjug

MUP Srbije: Privedena četvorica pripadnika tzv. kosovske policije; Zameniku direktora određeno zadržavanje
Depositphotos/ToskanaInc

Podeli:

MUP Srbije je ragovao na saoštenje tzv. kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova kojeje navelo da je srpska policija privela deset pripadnika tzv. Kosovske policije

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije kažu da su juče privedena četvorica kosovskih policajaca, od kojih je jedan zadržan.

"Četvorica pripadnika Kosovske policije su privedena, jedan je zadržan - zamenik direktora Кosovske policije", kažu u srpskom MUP-u.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, dodaju u MUP-u.

Nakon privođenja četiri pripadnika tzv. kosovske policije, određeno je zadržavanje do 48 sati zameniku direktora tzv. kosovske policije Dejanu Jankoviću, u cilju utvrđivanja činjenica i neophodnih provera u pogledu bezbednosti Republike Srbije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

MUP Srbije je ranije odbacio navode kosovskih zvaničnika i institucija o zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama Kosova na granici između Srbije i Hrvatske, ističući da policija nikoga od građana nije zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: