RIK proglasio izbornu listu SDS

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu "Socijaldemokratski savez - Nebojša Leković" koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 13.

Info

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2012.

13:40

Default images

RIK je utvrdio da je tu listu potpisima podržalo 10.298 građana.

"Očekujemo da ćemo preći cenzus. Ovo je skup ljudi koji znaju kako država izgleda i kojima prva radna mesta neće biti ministarska", rekao je ranije danas predsednik SDS Nebojša Leković.

On je kazao da je svim građanima jasno da u postojećim strankama više nema snage da zemlju izvuku iz krize i istakao da novi koncept reformi može doneti samo novi politički pokret.

SDS je predao listu od 186 kandidata za poslanička mesta. Prva na listi je Danica Grujičić, a Leković drugi. Na kutijama na kojima su predati potpisi podrške građana pisalo je "Nova metla najbolje čisti".

Leković je rekao da će do večeras u 20 sati RIK-u biti predati i potpisi građana koji nedostaju za njihovog predsedničkog kandidata Danicu Grujičić i da je sigurno da će ona biti u trci za predsednika.

RIK je utvrdio da nedostaje još 3.000 potpisa podrške Danici Grujičić za predsedničkog kandidata.

Na sednici RIK je utvrdio da je lista pet stranaka nacionalnih manjina "Sve zajedno" prikupila 10.240 potpisa građana što je dovoljan broj potpisa podrške, ali je toj listi naložila da u roku od 48 sati upodobi naziv liste sa nazivom u koalicionom sporazumu.

Utvrđeno je da se naziv liste koja je predata RIK-u razlikuje od naziva u koalicionom sporazumu koji je takođe dostavljen.

Predlagač je podneo listu "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka - Emir Elfić", dok je naziv u koalicionom sporazumu "Sve zajedno - BDZ, GSM, DZH, DZVM, Slovačka stranka".

Za proglašenje izborne liste potrebno je 10.000 potpisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: