Vojvodina: ZES-SPS i po opštinama

SPS u Beočinu raskinuo koaliciju sa radikalima i narodnjacima, te će formirati skupštinsku većinu sa proevropskim strankama.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2008.

02:02

Default images

Ukoliko se krajem meseca formira nova skupštinska većina, to će biti prvi put otkako se održavaju izbori da u Beočinu na vlasti budu stranke iz tzv. "proevropskog bloka". Nova skupštinska većina juče je predala zahtev za sazivanje vanredne sednice SO Beočin, na kojoj bi umesto predsednika opštine Zorana Tešića, iz SRS-a, trebalo da se izabere demokrata Bogdan Cvejić.

Odlučujući korak u promeni opštinske vlasti preduzeli su lokalni socijalisti, koji su ispoštovali preporuku vrha stranke i napustili partnere sa kojima su vladali posle izbora 11. maja.

“Ako znamo da je DS apsolutni nosilac pokrajinske vlasti, i da se i pored toga našlo mesta i za SPS, zašto onda ne bi bilo neke prednosti u tome da se opštinski odbor SPS-a opredeli da sa takvim partnerima pravi vlast i na opštinskom nivou”, kaže Mašan Minić iz opštinskog odbora SPS-a.

“Ono što nam je najbitnije je da stvorimo uslove za nove investicije i zapošljavanje. Mi smo za poslednje četiri godine imali takvu situaciju da nije bilo nijedne ozbiljne investicije i nije otvoreno nijedno novo radno mesto, a imamo preko 2.000 nezaposlenih”, smatra Sava Svirčević, iz lokalnog DS-a.

Beočinci ne žele posebno da komentarišu novu opštinsku većinu jer, kako kažu, od svake vlasti očekuju da popravi njihov životni standard, koji ni izbliza nije onako dobar kako to pokazuju statistički podaci o najvećoj prosečnoj zaradi u Srbiji.

Dogovor socijalista i demokrata u Beočinu dolazi posle nedavnog formiranja vlasti u Temerinu i Titelu, a pre početka jesenjih koalicionih pregovora u Žablju i Kikindi i još nekim mestima u Vojvodini.

“Očekujem da će se početkom septembra formirati većina i u Kikindi i u nekim drugim opštinama i da će do kraja septembra praktično u najvećem broju opština u Vojvodine biti formirane proevropske skupštinske većine”, kaže Dušan Elezović, funkcioner pokrajinskog DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: