Hronika 0

14.05.2024.

10:37

I dalje gori na deponiji kod Užica: Vatrogasci na terenu

Požar na deponiji Duboko kod Užica još uvek nije u potpunosti ugašen, a prema rečima očevidaca i tokom noći se mogao videti plamen u određenim delovima deponije.

Izvor: RINA

I dalje gori na deponiji kod Užica: Vatrogasci na terenu
Profimedia

Podeli:

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije stižu informacija da se aktivnosti na gašenju požara na deponiji RC "Duboko" odvijaju u skladu sa utvrđenim planovima i prema utvrđenoj dinamici.

"Ono što je novina u odnosu na prethodni dan jeste da je preduzetim merama, efikasnom upotrebom pene za gašenje i naporima vatrogasasca spasilaca, u većoj meri smanjena opožarena površina, što je za posledicu imalo smanjenje količine dima", potvrdjeno je za RINU u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Sve informacije o stanju kvaliteta vazduha građani mogu dobiti putem sajta Zavoda za javno zdravlje Užice, Agencije za zaštitu životne sredine, kao i na sajtu grada Užica.

"Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Užice, konstatovano je da je u ranim jutarnjim časovima bilo oscilacija u kvalitetu vazduha, pre svega zbog vremenskih uslova i pojačanog vetra, ali su izmerene srednje vrednosti i dalje u dozvoljenim granicama," dodaju u Štabu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: