Hronika 0

07.05.2024.

22:30

Užičani uplašeni nakon velikog požara na deponiji: Oglasili se nadležni

Nakon požara koji je izbio na deponiji Duboko kod Užica i gustog dima koji je prethodnih dana pekrivao veći deo grada, stanovnici su bili uplašeni za kvalitet vazduha koji udušu.

Izvor: RINA

Užičani uplašeni nakon velikog požara na deponiji: Oglasili se nadležni
RINA

Podeli:

Ipak, nadležni ističu da razloga za strah nema.

"Situacija sa sa zagađenjem vazduha je u granciama normale. Gust dim koji je i dalje prisutan u zapaljenom delu deponije nije uticao na povećanje negativnih PM čestica u vazduhu. Nisu zabeležena prekoračenja, merna mesta kod biblioteke govore da granične vrednosti 2,5 PM čestica nisu prešle dozvoljene norme", saopšteno je za RINU u Zavodu za javno zdravlje u Užicu.

Ističu da se u proteklim danima nijedno lice se nije javilo i zatražilo zdravstvenu pomoć zbog tegoba koje su prouzrokovane požarom, ali su sve ekipe su upućene u stanje na terenu i moguće je da će biti lica sa takvim tegobama.

"Automatska stanica za merenje zagađenja vazduha biće postavljena i u Lunovom Selu, mesnoj zajednici koja je najbliža ugroženom području. Sve informacije o stanju sa vazduhom mogu se tokom čitavog dana dobitri na broj telefona 0648577521. Apelujem na građane da se pridržavaju mera bezbednosti i da se udalje od većih izvoira dima", naglašavaju u ZZJZ u Užicu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: