Hronika 0

17.04.2024.

13:15

Mediji: Veoma potresna scena, Dankina majka svedočila pored osumnjičenih da su joj ubili dete

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno saslušanje roditelja ubijene Danka Ilić (2) iz Bora. Majka i otac su, kako se saznaje, svoje iskaze dali odvojeno, najpre otac, a zatim majka.

Izvor: Blic, Kurir

Mediji: Veoma potresna scena, Dankina majka svedočila pored osumnjičenih da su joj ubili dete
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Prema rečima izvora, ispitivanju roditelja ubijene devojčice prisustvovali su i okrivljeni za njenu smrt - D.D. (50) i S.J. (50).

I S.J.i D.D. su bili u prostoriji kada su majka, a potom i otac male Danke, davali svoj iskaz. Mi smo predočili majci da ćemo zakonom sprečiti prisustvo okrivljenih, međutim, ona je odgovorila, što nas je sve iznenadilo, da njoj uopšte ne smeta što će njih dvojica biti prisutni. Tako, po želji majke, mi nismo sproveli ono što smo već odlučili juče, a to je da zakonskim normama sprečimo osumnjičrnr da budu par metara udaljeni od trudne majke čije su dete, kako se sumnja, zverski ubili", rekli su nezvanično u zaječarskom tužilaštvu.

"Osumnjičeni S. J. i D. D. nisu ponovo saslušavani u svojstvu osumnjičenih u VJT Zaječar. Još uvek nije podnošen predlog za produženje pritvora osumnjičenima", kažu u VJT "Zaječar", piše Blic. 

D. D. i S. J. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode.

Njima pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3.maja i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora.

"Osumnjičeni R. D. će biti ponovo saslušan u svojstvu osumnjičenog, ukoliko se izjasni da želi da da iskaz, obzirom da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem.Trenutno se rade veštačenja bioloških tragova (DNK veštačenja), a obaviće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih lica čim se za to steknu uslovi", kažu u VJT "Zaječar".

D. D. je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom a njeno telo je premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno. Brat D. D. D. D. je takođe bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru. 

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i pretraženo je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP "Vodovod“ Bor.

Meštani sela Zlot održali su zbor kako bi udruženim snagama obišli sva imanja i u slučaju da primete bilo šta sumnjivo to prijave organima reda. Kako ističu meštani okupila ih je tuga i briga zbog svega što se dogodilo malenoj Danki Ilić. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: