Hronika 0

16.04.2024.

22:22

Novi detalji iz istrage ubistva Danke: Iz službenog automobila ubica prikupljeno više od 500 tragova

Potraga za telom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u 13. dan, a policija nastavlja da pretražuje Banjsko polje i okolna sela, ali nažalost, pomaka još nema.

Izvor: Nova

Novi detalji iz istrage ubistva Danke: Iz službenog automobila ubica prikupljeno više od 500 tragova
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Do sada je izveštačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP "Vodovod" za koje se sumnja da su D. D. i S. J. koristili prilikom izvršenja krivičnog dela. 

Prema nezvaničnim informacijama, u narednim danima će biti izveštačeno još tragova iz automobila.

"Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP "Vodovod" u Boru, 400 je već veštačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Takođe, veštačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila", navodi izvor iz istrage.

U toku istrage za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je saslušana S. D, majka osumnjičenog D. D. i supruga R. D. osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tela devojčice Danke Ilić

S. D. je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u tužilaštvu, kao najbliži srodnik osumnjičenih. 

Nakon S. D., u tužilaštvu su danas saslušana još dva svedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano još svedoka.

Saslušanje novih svedoka

"Što se svedoka tiče, to su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića“, navodi izvor.

Podsetimo, S. J. (50) iz Luke i D. D. (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje. 

Radnici borskog JKP "Vodovod" su, tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju D. D. datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, D. D. zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom D. D. (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Inače, osumnjičeni D. D. za kog se verovalo da je bratu pomogao da sakrije telo ubijene devojčice, preminuo je nakon što je priveden u PU Bor.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: