Hronika 0

16.04.2024.

20:58

Meštani Zlota kreću u potragu za telom Danke: Proveravaju svoja imanja, bunare, pojate, septičke jame

Meštani Zlota, najvećeg sela na teritoriji Bora, u kojem policija danima pretražuje teren u potrazi za telom Danke Ilić, pozvali su svoje komšije da najhitnije obiđu svoja imanja i provere pojate, bunare, septičke jame.

Izvor: Novosti

Meštani Zlota kreću u potragu za telom Danke: Proveravaju svoja imanja, bunare, pojate, septičke jame
M.M./ATAImages

Podeli:

U Zlotu je, na inicijativu Zorana Zdravkovića, predsednika Saveta mesne zajednice Zlot, održan sastanak meštana, predstavnika svih 24 rejona ovog velikog sela koji se graniči sa opštinama Žagubica, Boljevac, Despotovac i gradom Zaječar.

Zloćane je ujedinila tuga i briga zbog malene Danke, za čiju je smrt osumnjičen jedan od njihovih meštana, D. D. (40), čiji su otac R. D. (73) i brat D. D. (40) uhapšeni zbog sumnje da su mu pomagali da sakrije telo devojčice.

D. D. je u međuvremenu, preminuo u Policijskoj upravi u Boru i sahranjen je nedavno na seoskom Novom groblju.

Deo atara sela je istražen, kao i rejon prema Zlotskoj, Lazarevoj pećini, ali telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Meštani su rešeni da i sami pomognu u istrazi tako što će pregledati svoja imanja, s obzirom da su mnogi poslom vezani za grad i da u selo ne dolaze svakodnevno.

"Zlot  i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega što se nikada nije desilo u istoriji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koju oni sami nisu načini prijave policiji, Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i verujemo da ćemo  oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo dođiveli a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane  jedinstven i da nastavi da živi i razvija se", rekao je Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: