EBL: Crvena Zvezda i ASUS ubedljivi na startu sezone

Sa nestrpljenjem smo konačno dočekali početak pete sezone regionalne League of Legends Esport Balkan Lige, gde će se osam najboljih ekipa takmičiti za ovogodišnju titulu šampiona, plasman na EU Masters i ček of 10.000 evra.

Izvor: Nepenthe RUR

Utorak, 25.06.2019.

11:41

EBL: Crvena Zvezda i ASUS ubedljivi na startu sezone

Izvor: RUR Esports

Prvi dan nadmetanja otvorio je veliki okršaj Crvene Zvezde i ekipe x25. Crveno – beli su napravili velike izmene u sastavu pre početka sezone. Aleksa ‘’DoubleAiM’’ Stanković, koji je sada džangler i tim menadžer, gotovo je potpuno izmenio ekipu, a čini se da je napravio korak u dobrom smeru, jer je CZV sinoć potpuno pregazila x25. Zvezda je kroz svog mid lejnera Torok ’’Meight’’ Matea na Vladimiru stvorila ogromnu prednost i potpuno ugušila x25, koji praktično nije imao šanse za povratak.

Okršaj između aktuelnih EBL šampiona – bugarske ekipe Random5 i ekipe WiLD, nije prošao onako kako je većina očekivala. R5 je imao dodatnu poteškoću, jer su kasnili u lobby partije, čime su izgubili parvo na banove. Partija je bila poprilično izjednačena sve do 30-og minuta, ali WiLD ubrzo pronalazi R5 van pozicije kod Baron pita. Uzimaju ejs, Barona i vrlo lako završavaju gejm u svoju korist.

U trećem gejmu koplja su ukrstili ASUS i Level Up, gde je reformisani ASUS stekao prednost od samog početka zahvaljujući uspešnim genkovima džanglera Atile ‘’Colamax’’ Dudaša. Njihov opresivan bot lejn koji čine Dor ‘’Goshuujinn’’ Iluz (Draven) i Igor ’’Tasteless’’ Radusinović (Alistar) demolirali su protivnički lejn. ASUS je već u 20-om minute imao prednost od skoro 10.000 golda. Uz Barona u 30-om minutu, demolirali su bazu Level Upa i ostvarili prvu pobedu ove sezone.

U poslednjem meču dana susrele su se dve slovenačke ekipe koje po prvi put učestvuju u EBL-u: Upper Echelon i The Plan. Iako je partija nešto sporije krenula, Upper Echelon je u ključnim momentima prnalazio kilove, što im je omogućilo dva Infernala do 15-og minuta. The Plan je uspeo da se povrati i nadoknadi blagu prednost u goldu, koji su protivnici imali. U 28-om minutu UE pronalazi četiri kila, uzima Barona i zbrzo završava partiju.

Dosta interesantne akcije smo videli tokom prvog dana EBL-a. Nastavak nas očekuje u četvrtak, 27. Juna od 19 časova. Evo kako izgleda trenutno stanje na tabeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: