CS:GO – Fnatic posle velikog preokreta do titule na WESG!

Švedska ekipa fnatic osvojila je CS:GO WESG turnir, te odnela kući neverovatnih 800 000 dolara!

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 19.03.2018.

02:58

CS:GO – Fnatic posle velikog preokreta do titule na WESG!

Nakon 6 dana borbe, i prolaksa kroz tri faze turnira, višestruki osvajač Major turnira u svoje vitrine dodaje još jedan pehar.

Šveđani su se u četvrtfinalu sastali sa ekipom MVP PK, koju su pobedili 2:0, po mapama 22:20 Mirage, 16:2 Inferno. U istoj fazi turnira TeamOne je eliminisao Cloud9, SpaceSoldiers je izbacio GODSENT, dok je tim Rusije prošao dalje preko ekipe AGO.

Fnatic se sigurno obradovao eliminaciji ekipe Cloud9, te su iskoristili njihov kiks i pobedili TeamOne veoma lako 16:7 Mirage, 16:6 Nuke, dok je Space Soldiers pobedio tim Rusije takođe 2:0. Sledio je duel za treće mesto, gde je electronic vodio Rusiju bronze i 150 000 dolara.
Finalni duel doneo je mnogo uzbuđenja. Prva mapa je bila Cobblestone, koja je pripala Šveđanima 16:12. Turci su bili u prednosti većim delom meča na Infernu, ali je fnatic uspeo da izbore produžetke, gde je nekoliko fragova prevagnulo na stranu Space Soldiersa koji odnose drugu mapu, i zakazuju Mirage.

Turska ekipa je vodila tokom velikog dela treće mape. Odlično su počelio na CT strani, brzo napravili 7:1, ali su na poluvreme otišlo sa tek 9:6. Ipak, osvojena je i druga pištolj runda, pa su pobegli na 6 rundi prednosti. JW je doneo rundu za svojim tim, ali su Turci ponovo lepo napali A za reset protivnika – 14:7. Poslednja šansa za fnatic, Lekr0 nalazi frag u palati, Golden u apartmanima, sledi napad na A, koji je sjajno pročitao Lekr0, te je rotirao na A sa AK-47 i održao nadu tima. Serija fnatica je počela, perfektno su držali A sajt koji je Space Soldiers napadao, pa se stiglo do čak 14:14. Turci su tada uspeli da zauzmu A sajt, a sva tri igrača su povukla ka rampi, pa je ritejk bio lak posao za iskusniju ekipu. Tačku na meč stavio je flusha, koji je spremno dočekao napad protivnika na B sajt za 16:14.
Šveđani su tako uspeli da vežu čak 9 rundi i naprave preokret vredan 800 000 dolara, dok je poraženom finalisti pripalo 300 000 dolara. MVP titulu poneo je KRiMZ koji je turnir završio sa odličnim 1.3 HLTV rejtingom.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: