Esports B92.net

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Počećemo pregled od najzanimljivije magije, a to je njegov Trait. Master of the Cold Dark je prvi Questing Trait, ako ne računamo Bucherom Fresh Meat. Kel’Thuzad dobija 1 stack Blighta za svakog heroja koji je rootovan ili stunovan od njegovog W i E. Nakon 15 stackova Kel’Thuzad dobija smanjen cooldown na sve Basic Ability za 2 sekunde, a nakon 30 stackova dobija čak 75% povećan Spell Power.

Mage heroji uvek su imali probleme zbog relativno velikih cooldownova na svoje magije, pa tako nakon svog burst comboa koji odigraju postaju beskorisni na bojnom bolju u narednom kratkom periodu, jer auto attack nećemo ni da računamo. Kel’Thuzad za razliku od ostalih može da smanji sebi CD za 2 sekunde, a kasnije i pojača svoju snagu kroz SP.

Prvi ability Death and Decay [Q] nakon 0.5 sekundi eksplodira o prvog neprijatelja na kojeg naiđe i pravi štetu u toj oblasti. Takođe, ostavlja polje koje traje još 2 sekunde i pravi dodatnu štetu na svakih 0.5 sekundi. Kada se iskoristi lepo sa bočne strane, moći ćete da zahvatite ceo wave miniona i imate brz wave clear, što odlikuje skoro svakog magea u igri.

Još jedno odlično oruđe za wave clear jeste njegov drugi ability Frost Nova [W]. Posle 1 sekunde Kel’Thuzad stvara polje koje eksplodira, pravi štetu i usporava sve neprijatelje za 35% naredne 2.5 sekunde. Dodatno, svi neprijatelji koji se nalaze u centru Rootovani su 1 sekundu. Ovo je nešto obrnutno Jaininom Frost Ringu. Frost Nova, pored toga što je dobar za wave clear predstavlja i glavni oblik CC koji Kel’Thuzad ima. Takođe, jako je bitan faktor za kasniji tok igre zbog stackova na Traitu.

Chains of Kel’Thuzad [E] biće definitivno najzabavniji ability iz osnovnog seta. Kel’Thuzad baca lanac koji može da pogodi heroja ili Structure. Chains pravi malu štetu, ali to nije poenta ove magije. Nakon 4 sekunde, Kel’Thuzad može ponovo da baci Chains na drugi target i tako spoji te dve mete i Stunuje na 0.5 sekunde. Uz malo više skila, moći ćete sjajno da kontrolišete bojno bolje i jedva čekamo da vidimo ovaj ability u akciji.

Kada su Heroic Ability u pitanju, možete da birate između Crowd Control ili Burst Damage. Frost Blast [R1] je veliki meteor od leda koji pravi malu štetu na primarnom targetu, ali pravi znatno veću štetu neprijateljima oko njega. Dodatno, svi heroji koji se nalaze u Frozen Tombu rootovani su za 1.5 sekundi. Klasičan “game changing” ulty, koji može za delić sekunde da preokrene team fight u vašu korist.

Shadow Fissure [R2] je odličan za Burst i funkcioniše gotovo isto kao Novin Precision Strike. Kel’Thuzad pravi polje bilo gde na battlegroundu koje eksplodira nakon 1.5 sekundi i pravi veliku štetu svim herojima u toj oblasti. Shadow Fissure može da bude odličan follow-up uz npr. Varian Taunt combo ili Bucherov Lamb to the Slaughter, ali i combo sa Frost Novom za gotovo instant kill.

Frost Nova se čini kao bolji izbor zbog svog Crowd Control efekta, damage će već doći sam od sebe. Shadow Fissure je više izbor ako ste usamljeni jahač u Quick Matchu i želite sami da osigurate kilove. Za sada kit koji ima Kel’Thuzad izgleda brutalno, ostaje da vidimo koliko je “mali” taj survavibilitya jer Kel’Thuzad nema nikakav escape mehanizam pa će najverovatnije imati problema protiv melee heroja.

Izvor: Klan RUR

HotS

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 2

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 3

RUR Heroes of the Storm turnir na Games.conu - prijavite se!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0
strana 1 od 11 idi na stranu