Esports B92.net

PSG.LGD slavio u velikom finalu AniMajora, EG ostao bez još jedne titule

Istorija se ponavlja. Kineska ekipa je u 2021 DPC sezoni drugi put zaredom savladala Evil Geniuses u velikom finalu Majora. PSG.LGD je razbio EG sa rezultatom 3:0 u napetoj završnici WePlay AniMajora i osvojio $200,000 i 500 DPC poena.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: WePlay
Foto: WePlay

PSG.LGD je od samog početka dominirao takmičenje. Kineska ekipa je započela svoje putovanje u grupnoj fazi, gde je ostvarila direktan prolaz u upper bracket plejofa. Tamo se, bez i jedne izgubljene partije, progurala do velikog finala, savladavši Alliance, Nigmu i T1. U finalu su sačekali EG, gde su razbili američku ekipu sa perfektnim rezultatom 3:0.

Putovanje EG-ja nije bilo ni malo lako međutim. Počeli su plejof iz lower bracket-a, gde su pod konstantnim pritiskom morali da pobede NoPing esports, TNC Predator, Nigmu, Vici Gaming i T1 kako bi ostvarili plasman u finale.

Na kraju je ipak preovladao PSG.LGD, sa svojom stabilnijom strategijom, bržom igrom i metodičnijim i inovativnijim draftom. Moglo bi se reći da je carry Axe bio najveća zvezda njihove strategije.

Jedan od boljih primera njihove discipline smo mogli da vidimo u drugom meču, gde je EG imao prednost prvih 40 minuta partije. Uprkos zaostatku, PSG.LGD je posle nekoliko važnih teamfight-a ipak uspeo da se vrati i osvoji čitav meč.

EG-ju je tako ponovo promakla titula. Poraz je ovoga puta bio daleko ubedljiviji doduše.

Ovako izgleda tabela kompletnih rezultata: animajor-final-standingsPrintscreen: Liquipedia

PSG.LGD i EG su već ostvarili plasman na The International 10 šampionat, koji će se održati u periodu od 5. do 15. avgusta.

Za PSG.LGD nastupaju:

  1. Vang ”Ame” Čunju
  2. Čeng Đin ”NothingToSay” Žang
  3. Zang ”Faith_bian” Ruida
  4. Žao ”XinQ” Zižing
  5. Zang ”y`” Jiping

Sledeća stanica, TI10!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.